četvrtak, 25. listopada 2018.

Štrumfovi

Slikovni rezultat za Å¡trumfovi
Največi neprijatelj Štrumpfova.
Štrumfovi su mala plava izmišljena bića. Žive u gljivama po imenu gigagljive. Izmislio ih je engleski crtać stripova Peyo. Njihov najveći neprijatelj je Gargamel. Gargamel ima mačku po imenu Azrijel.

Slikovni rezultat za Å¡trumfovi
Štrumpfovi su manji od gljive

Vođa Štrumfova je Papa Štrumpf koji je čarobnjak. Jedini žensk štrumpf u selu je Štrumfeta. Svi su jednako obućeni imaju bijele hlače,i bjele kapice,a jedino Štrumpfeta stalno nosi bjele haljinice. 
 


ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Proba

U bajci se radi o djevojci, Snjeguljici, koja živi u dvorcu s izuzetno lijepom maćehom i njenim dvorjanima. Njena maćeha je bila čarobnica (vještica), a izuzetno je patila od taštine (htjela je biti najljepša na svijetu). Imala je čarobno zrcalo koje joj je na njen upit govorilo tko je najljepša žena na svijetu. Naravno, bila je to upravo ona. No kad je djevojčica izrasla u prekrasnu djevojku i riječi čarobnog zrcala su se promijenile. Maćeha se užasno iznenadila na riječi da više nije ona najljepša, nego da ju je ljepotom nadmašila njena pokćerka.
Snjeguljica je lik u bajci
Od ljutine, maćeha je naredila lovcu da odvede Snjeguljicu duboko u šumu i kao dokaz o obavljenom poslu da joj donese njeno srce. Lovac ju nije imao srca ubiti, pa ju je pustio. Kraljici je kao dokaz o smrti donio srce divlje svinje. Snjeguljica je dugo lutala šumom, dok nije naišla na jednu kućicu, u kojoj se ispostavilo da živi sedam malih ljudi - patuljaka. Kako nije nikog bilo doma, legla je na krevet i zaspala. Patuljci su bili iznenađeni kad su je zatekli u svojim krevetima, ali im je prirasla srcu i pustili su je da kod njih živi kako je se ne bi dočepala maćeha.

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick na snimanju filma  Stanley Kubrick je bio američki filmski redatelj, scenarist i producent. Uložio je puno truda u ...